Oldalak

2012. április 27., péntek

FUN to be YOU - Alkotó terápa

A Scrapbook.hu "Titok" kihívása inspirálta az oldalam: Didó feladata az volt, hogy lifteljük látatlanban az oldalát, a megadott instrukciók alapján. Ebből indultam ki... aztán ez lett belőle:


Megdöbbentett, hogy ezen a fényképen a nagyobbik fiam mennyire hasonlít valakire a családból, akit nem igazán kedvelek - a Fiam persze mindenhogyan imádom ;)
És emellett persze hasonlít több emberre, akiket nagyon szeretek :)
Szóval ebből indult az oldal, hogy elmondjam Neki, mennyire szeretem Őt. Nem számít kire hasonlít, milyen géneket örökölt, nem számít miben más, ne törődjön ezzel Ő sem soha, legyen Önmaga, hozza ki magából a legjobbat.
A felirat is ennek szól: "dare to be different... dare to be same... dare to be You" "Merj más lenni (különbözni)... merj hasonlítani... merj Önmagad lenni".
A nagy feliratokat összeolvasva pedig ez jön ki: "Greatest ... greatest... FUN to be You" ("legnagyszerűbb... legnagyszerűbbb... MÓKA... Önmagad lenni"
A komment itt is nyitható, mivel nem nyilvánosság elé való ;) 
És ahogyan készült, lassan-lassan elkezdtem rájönni, hogy igazából magamnak is szól... tele van rejtett elemekkel, utalásokkal a saját életemre. 
Például, hogy merjek nyugodtan hasonló oldalt készíteni, mint a kedvenceim (lsd. Lilith, vagy maga a kihívás ;) És van még sok személyesebb elem: a felső lepkék színe például az Olasz zászlót idézi:


És az olasz zászló egyik Unokatesómmal kapcsolatos. Gyerekkoromban állandóan Őt hozta fel példaképnek Nagymamám. Tudom, hogy jót akart vele, és csak pozitív példát akart elém állítani, de én ebből csak azt éreztem, hogy mennyire más vagyok, hogy sosem leszek elég jó, mert egyáltalán nem úgy viselkedem, nem azokat a dolgokat szeretem, mint a többiek a családomban.
Talán emiatt tartottam magam mindig távol ettől az unokatesómtól... mindig "kisebbnek" éreztem magam mellette. Felnőtt fejjel persze már másképpen látja az ember a dolgokat :)

Így az oldal minden részlete emlékeztető magamnak, hogyan éljek. Mit tanítsak a Fiaimnak.
Külön érdekes, hogy már másfél hete készen volt, amikor hétvégén elmentem Belső Utazásra, hogy megoldjak egy kérdést. Ott ezt az "üzenetetet" kaptam:
"Légy önmagad, menj és csináld a dolgodat őszintén, úgy ahogy érzed"

Miért is nem hallgat magára az ember csak úgy simán...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Felhasználtam: Rico Design Paper, ILS: LOOK@ME Paper, Cherry Arte Paper, Yabo kraft cimkék, strassz, gomb, tortacsipke, házitapasz, raffia, virágok.

2 megjegyzés:

Merika írta...

Nem tudom miért nem láttam ezt az oldalad, sehol! Sajnálom hogy csak most került elém, nagyon-nagyon tetszik! Olyan jó látni Tőled valamit megint! Kérlek alkoss még sok hasonlót!!!!

{Hana} írta...

Köszi Merika! Hát most már kicsit lesz időm alkotni is :)