Oldalak

2008. május 12., hétfő

Kihívások...

Most csak gyorsan egyben felteszek pár "régebbi" kihívásra készült oldalt.
Csuti gyorskörös kihívására: zöldben, vidámat volt a feladat. No, meg hogy 3 kép legyen - amit ugye én meg jól elfelejtettem..sebaj. Ezzel az oldallal viszont elkezdtem 1 minialbumot Bars aikidós kezdeteiről. Nem ez lesz az első oldala- mivel a 7. hónapig edzettem vele ;-) Majd ha éppen olyan hangulatom lesz, folytatom...2 oldalas papírból vágom ki - egyszerűsítve a dolgomat ;-)


A nagy zöld gomb sajna nem látszik, milyen gyönyörű :-( Óarany festékkel kicsit összemázoltam. Az indákat is ugyanezzel a festékkel én festettem (saját kútfőből). Felirat: Először volt boken a kezedben, és rettenetesen élvezted. Apa vágott Veled, Te pedig hatalmasakat kacagtál. Annyira szeretlek Titeket elnézni így együtt, ahogy nevettek!
A tépett zöld papírt krétáztam. Én nem krétát használok, hanem ceruzásított pasztell krétát ;-) Vagyis olyan, mint 1 ceruza, így könnyű vele dolgozni. Besatírozom a papír szélét, és az ujjammal szétmaszatolom utána. (Aztán a tiszta krétaporos ujjammat próbálom időben megmosni, mielőtt Barshoz érnék;-)
Anyagok: filc virágok, Mami gombjai, szalag, színes gémkapocs
Papírok, és csipbórdok, szivecske: K&Co. - K-ology készletből, tépett szélű zöld papír: Basic Grey- Drive in the Country

Technikák: tépés, kézi vágás, mintalyukasztás, festés, firka

Szöszmöszi gyk. kihívására: nosztalgikus, legrégebi kép, és egy régi tárgy.
Hát nem ez a legrégebbi képünk, de a többi albumokban van, csak ez van szabadlábon már egy ideje. No, meg imádom ezt a képet Anyukámról!!! Nem volt épp egy balettos alkat, csak Mami erőltette... de TÜNDÉRI!! :D Azért volt Csutka Jutka a beceneve, mert picike volt...


Mindent krétáztam, a kép alatti csíknál csaltam - ahogy kell ;-) A pirosas papír alatt levő világos papírból két csíkot vágtam, épp csak akkorát, hogy a piros alá érjenek. Minek pazaroljam a drága papíromat, ha úgyis ki van takarva?? ;-) "Beautyful" felirat matrica, "Csutka" felirat sk., a "Jutka"-t fotokartonra nyomtattam, kisollóval (meglátszik az ujjamon ;-) körbevágtam és krétáztam. A virág a készlethez tartozott, csak buta színösszeállítása volt, úgyhogy 2őből csináltam 1et :-) A rózsaszín szaténszalag-masnira rávarrtam a sárga masnit, és a gyöngyöt, majd 3D-s ragasztóval (az a kis kockákban is kapható, szivacs-szerű, kétoldalán ragadós, ami megemeli a dolgokat) rögzítettem. A csipke széleit átlátszó körömlakkal bevontam, hogy ne kezdjen foszlani.
A kalalpű Mamié volt, a gombok között volt, így ezt is megkaptam ;-) Gyönyörű :O

Az inda a büszkeségem itt. Én rajzoltam! ;-) Igaz, már látott indák benne voltak a fejemben ...

Ceruzával halványan megrajzoltam, aztán a krétázáshoz használt ceruzával jó erősen átrajzotlam, és az ujjamal mégegyszer végigmentem rajta - így elsatírozódott (na, jól megasszontam...)
Anyagok: csipke, szalag, emléktátgy, virág, cimke
Papírok, matrica, cimke: K&Co.-K-ology
Technikák: krétázás, firka

Április kihívásra: Meg volt adva egy vázlat, plussz, hogy a címnek egy József Attila verscímmel kell egyeznie (mivel Áprilisban van a költészet napja), és legyen rajta filc meg flitter.


Kicsit már elég a saját magamról készült oldalakból, de ezt mégsem hagyhattam ki! Nem csak azért, mert nem kellett gondolkoznom a verscímen;-), hanem mert miatta lettem Flóra! Ahogy a kacskarongó inda melletti szöveg is szól a sárgákkal együtt: József Attila volt régen Apukám kedvenc költője. Ezért lettem hát én Flóra. A "hát"-ot nem szeretem, de kénytelen voltam beszúrni, mivel csak így jött ki szép egyenletesen a felirat ;-)
A képen én vagyok - nem sokkal születésem után. Azért ilyen fura, mivel a kórházban TV-n mutatták be az újszülött babákat - és ezt fényképezte le a nagymamám. Filc valahogy nem illett rá, cserébe SOK flittervirág van!!

A sárga papír mintáját követve itt-ott kivágtam - hogy "rálógjon" az alatta levő mozaikos papírra, és 3D-sítettem- készen kapható, szivacs-szerű, kétoldalán ragasztós kis kockákkal.

A fenti virágot díszítettem még arany és óarany festéssel, gyöngyökkel és glitterrel - így lett fél-chipboard. Sajna a sárga pufi festék (vagymi) szörnyen pocsék lett , de ez marad 1 darabig, mivel kb.éjfélkor fejeztem be - majd egyszer átvariálom másra.

A mozaikos papírból kivágtam kis kockákat, ezt ragasztgattam körbe, és az inda is ebből van (elev így van indásan) - a nyíl 2 levélből lett. A festmény darabokat pedig egy decos papírról vágtam ki.
Anyagok: flittervirág, csipbórd
Sárga papír: Scrapbour - Giorga Collection , mozaikos papír: Finnmark - Mosaic Frame, decoupage papír: Finnmark - Botticelli
Technikák: festés, kézi vágás

Mára ennyi, mert mindjárt ráborulok a billentyűzetre :O

Kössziiii, hogy jöttél! :D Jóéjjjt!

5 megjegyzés:

Mesi írta...

Óóóó, hát ez a Flórás- mozaikos oldal gyönyörű! A galériában már néztem, de ott nem látszott, hogy ennyire különleges! Hatalmas gratula, ez nagyon ütött! A többi is szuper, de ez most mindent visz!

Kata írta...

Csodaszép mind! De engem is ez a különleges Flórás oldal fogott meg, annyira egyedi, sosem láttam hasonlót.

Budaházi Brigitta írta...

de rég jártam erre {irul-pirul}. a Jutka-s oldaladnál emlékszem, a galériában mondtad, hogy a tű olyan szép.. nagyon örülök, hogy most sikerült közelképet készítened róla.. mert valóban az! A kacskaringó nem csoda, hogy a büszkeséged! Gyönyörű lett. A Mozaikos oldal pedig tényleg csodálatosan szép. Nagyon ötletes. A kedvenc részletem a Boticelli kép részlet (Matyim kedvenc festménye - amióta láttam a nászúton "élőben", nekem is különleges helye van a szívemben). :)

Hámos Beáta írta...

Hana, gyönyörűek ezek az oldalak! Én is csak ámulok és bámulok! És tudod, hogy mennyire kialakult már a stílusod? Azonnal észrevenni, hogy te csináltad!
Várom a többit! ;)

Kolibri írta...

Szia Hana!
Megvallom, még csak most találtam rá a blogodra! De nagyon örülök neki! :)
Szupereket alkotsz! Fergetegesen ügyes vagy!
Mostantól rendszeres olvasód leszek! :)
Noémi