Oldalak

2011. október 24., hétfő

Sütőtökös gofri (recept)

Hétfő reggel van, kint borús az idő, köd szitál, és még sötét is van - de idebent édes illatok ébresztik az alvókat, így mégis jó kedvűen, egészséges, finom falatokkal a pocakjukban indulnak neki a napnak.
Ennek oka a jó hangulat mellett egy újabb sütőtökös édesség, amiben nem érződik az íze és az illata!  Végre egy olyan gofri, ami nem tojás ízű, ráadásul bőven elég hozzá a fele mennyiségű cukor is, vagy akár teljesen el is lehet hagyni...
(Az eredeti receptet itt találtam. A fahéjat kihagytam, azonban nálam az összeállítás módja hagyományos, nem használok el két tálat hozzá ;-)

(csokor: Flóra Virágboltja, tál: Kageyama)


Sütőtökös gofri

Hozzávalók (kb. 10 db-hoz)
2 tojás
kb. 1 dl barna cukor (nálam: fele, vagy semennyi)
5 dkg olvasztott vaj
1 rúd vanília (nálam: kb. 3 cm-s darab belseje kikaparva)
csipet
2,5 dl sütőtökpüré
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
2,5 dl liszt (nálam fele fehér - fele teljes kiőrlésű)
2 dl tej

Keverjük habosra a tojások sárgáját és a cukrot, majd adjuk hozzá a vajat-vaníliát-sót-tökpürét-sütőport-szódabikarbónát. Ezután apránként adagoljuk felváltva a lisztet és a tejet, és keverjük csomómentesre. Végül óvatosan forgassuk bele a habbá felvert tojásfehérjét. (Gofrisütőtől függően vajazd ki/vagy ne sütés előtt ;-) és már sülhet is!

Köszi, hogy beugrottál reggelire! Jó étvágyat, és vidám napot! :D

 

1 megjegyzés:

Katica írta...

Szeretem a gofrit, szeretem a sütőtököt...együtt még nem próbáltam a kettőt, de csak jó lehet :-)