Oldalak

2008. október 1., szerda

Közbeszúrás

Eléggé el voltunk havazva, de lassan vége. A múlt 7en ezt gyártottam ;-)

Krisztike átküldte az ő plakátjaikat, és abból gyártottam ezt :D Az idézeten gondolkoztunk egy darabig, mivel más dojo plakátján is láttuk már, de aztán maradt. Mert ANNYIRA jó, és kész!

A keddi napunk amúgy felért egy tömegkatasztrófával. Nekem még istenes volt, én csak a nyomtatót küldtem el melegebb éghajlatra. Elvileg tök jó, Canon S900-as, fotonyomtatásra alkalmas, gyönyörű képeket nyom. Elvileg. Másnak. Gyakorlatilag azonban nem tudom sehogyan sem beállítani, így amikor nyomtatni szeretnék, a leghalványabb köze sincsen néha a kinyomtatott színnek ahhoz, ami a monitoron látszik. Végülis - motyogom egy órás állítgatás után, mikor már egy hatalmas halom izgalmas színű papírhalom közepéből alig látszom ki - végül is a rózsaszín sem csúnya szín. Lehet ugyan, hogy néhány emberben bizalmatlanságot kelt egy aikidós plakáton - bár manapság, ki tudja - de különbenistrendi és ne - tessék - nekem - reklamálni!! Ez van! Na, jó, ez mégsem állapot. Addig addig kísérletezem, amíg sikerül elfogadható színt nyomtatnom. Igaz, közben vészesen fogy a tinta, de nem látja senki, majd latagadom, mire költöttünk ennyi pénzt. Ilyen erővel igazi plakátot is gyártathattunk volna, és engem sem kéne a diliházba zárni laza 2 órás pepecselés után. Még jó, hogy Bars kidőlt, mert korán kelt! És ennyit a scrappelésről...
Mondom, ez még semmi, laza gyaloggalopp ahhoz képest, ami Ákosra várt!
Edzés lesz, van terem, van időpont, szuper. Tatami is van, baráti áron, drága tündér Zsoltiéktól, köszi érte!! Egyetlen bibi - Egerben. Oda se neki, szintén másik drága barátunk apukájának van mikrobusza, és kölcsön is adná, barát vezet, Áki ül, néz, irányít, pakol, stb. Király. Ismét apró bibi - autó is, barát is éppen Vácon. Ez sem gond, bajban ismerszik meg a jóbarát! Állati rendes, és a világ legtermészetesebb dolgaként felajánlja, hogy felkel hajnali 2kor, eljön Veszprémbe Ákiért, elmennek Egerbe, aztán hazamegy Vácra. Mellesleg van egy 2 hónapos kisfia. Ilyen nincs is, csak a mesében... látszik, hogy barát!
Ákosnak "csak" fél4kor kell kelnie. Király...
Napközben én itthon bajlódom, de aztán lehiggadok, Bars fontosabb. Elmélkedem, hogy akkor nem veszünk etetőszéket, veszünk nyomtatót. Majd arra ültetjük - úgyis imádja ha zörög valami körülötte, két legyet ütünk egy csapásra.
Aztán pozitív dolog is ér, a rendőrségen egy szimpatikus fiatal srác személyében. Magától segít, kedves, rendes, én meg csak ámulok, mint szinte minden nap itt. Más világ, nem Pest, nem Egom, látszik!
Lehiggadva, jókedvűen megyünk Apához be a suliba, de mikor meglátom, már tudom, hogy valami nem stimmel. Áááhh, biztos csak fáradt, hessegetem el a gondolatot, és mosolygok, lelkenedeznék, de már robbani is ki belőle holtfehér arccal: rossz szőnyegeket hoztak el, vissza kell vinni minél előbb. Mosoly még az arcomon, fel sem fogom hirtelen... Mi??
Hiába, hogy részletesen elmondták a portásnak ott Egerben, hogy mit - mikor - hol - kicsoda. A váltás bizony semmiféle infoval nem rendelkezett, és a judosok szőnyegéhez vezette Ákosékat. Laza 300ezer ft. értékű szőnyeg... ÉS laza 900 km vezetés szuperbarátnak. Laza 16000ft benzinköltség. CSAK EDDIG.
Ákos téblábol, beszél a gyerekekhez a suliudvaron, de látszik, hogy rutinból, foglma sincsen, mi történik körülötte. Szerencsére judosok ismerősek, nem lesz belőle balhé, nem kell még aznap visszavinni. Nem is tudnánk, bár ki tudja, van annyi pénzünk, hogy béreljünk buszt, és elintézzük. Enni meg minek, a bank, a főbérlő, mindenki meg fogja érteni, hogy a portásbácsi feledékeny volt. Szegény, biztosan agyon van hajszolva...

Szuperbarát még szuperebb minősítést kap, mikor is ismét felajánlja segítségét, úgyis jönnek haza Vp-be, legfeljebb a NAGY autóval jönnek, elkunyizza apukájától.
Úgyhogy holnap ismét 4es kelés, irány Eger, lepakol, felpakol, vissza ide, egyből melóba.
És a hab a tortán, hogy MA közölték Ákossal, hogy holnap suli után focimeccsre kell kísérni a gyerekeket. Onnan viszont le kell lépnie, mivel fél6tól ő tart gyerek-edzést. Aztán felnőttedzést - ha jön holnap valaki. És akkor 8 órakor már vége is a napjának!

7végére asszem betervezek egy dakar Rallyt, Himalája megmászást és raftingot, ha már úgyis így benne van a dolgokban. Ezekkel kevesebb gondja lenne asszem :D

Na, jó. Pihi, és alhat reggel, délben, de főőőleg este! Én meg szkrepcsetelek!!! :D

De most alvás :O

Örülök, hogy itt jártál :D Üdv és kössz a halakat!

Nincsenek megjegyzések: