Oldalak

2008. november 12., szerda

GGYeDe!

Így hangzik 2 napja a "gyere ide". Úgy tűnik, már elég jól elsajátította a "gjele ide" hangzást, és most a "gy"-t gyakorolja... és persze mindezt néha olyan fennhangon, hogy szerintem visszhangzik tőle az egész ház. Sebaj. Ha én hallgathatom, ahogyan a szomszéd könnyít magán a mellékhelyiségben, vagy a felettünk lakó milyen gyakran él házaséletet, akkor ez is belefér. Éljen a panel fíling!
Mellesleg kezdem magam madárnak érezni. Na, nem repülök sajna sehová, csak egyre inkább kezdek hasonlítani egy bizonyos, gyerekkoromban Jóanyám által sokat emlegetett szárnyas egyedhez, aki állandóan szavakat ismétel. Naponta legalább 928-szor mondom azt, hogy "busz", "harang", "babakocsi", "cipő", és még sorolhatnám... Itthon is, de főleg, ha sétálunk, egyfolytában mutat valamit "Ee" "Ee". Valamint rájöttünk, hogy kevés neki az a megjelölés, hogy autó - ezt kb. 5423-szor ismételhetném. Így inkább az autó tipusát és színét mondjukm. De jobban is élvezzük mindketten.
A liftreklámok rejtenek még sok érdekességet. Először kérdez, aztán pár nap múlva már tudja mutatni is. A múlt havin megtanulta a bukázó sast (= fekete tollcsomó nagy zöld lomb közepén ;-), a pizzát (ilyet már kóstolt), és hogy a bácsinak van a cicije( a néninek viszont nem látszik)
Amikor lecserélték, kissé meghökkent, de aztán ezen több autó volt (az előzőn csak egy volt), úgyhogy minden meg volt bocsátva. Ráadásul a hónap állata novemberben az ormányos medve, ami jobban is tetszik neki - lévén a macit/medvét sokat hallja otthon is. Csak eléggé képzavara lehet szegényemnek, hogy hogyan is jön ez ide ;-)
A testrészekkel is tovább haladtunk. Most már nem csak a kukiját muttatja saját magán, hanem a fülét is. A mai nagy felfedezés pedig az volt, hogy kettő van belőle!! Muttatta magán döbbenten, aztán mikor én is megmutattam, jobbra-balra fordulva, hogy bizony, mindkét oldalon van egy, először nézett, aztán vigyorgott egy nagyot.

Na, Zuram elzavart a gép elől, úgyhogy mindenkinek jóéjt...

1 megjegyzés:

pavelancsika írta...

De jó volt olvasni teljesen felelevenedett bennem amikor mi tartottunk itt. Akkor néha már untam, de ma már az "olyan édes volt" kategóriába tartozik :D
Emmának a mai napig szoktunk egy tükröt tenni a kád szélére és fürdés közben nézegeti magát mi micsoda? Most már úgy, hogy amit épp szappanoz azt mondja is. Az örök kérdés a "popsim miért nincs a tükörben?"