Oldalak

2008. november 6., csütörtök

Kicsi büszkeségem :-)

Az én NAGY fiam :-) Aki még tulajdonképpen még kicsi.
Úgyhogy egy kis gyors helyzetjelentés ;-)
  • Úgy másfél hete napról napra többet jár egyedül. Ma már alig fogta a kezünket, és csak úgy száguld itthon - na persze le is csüccsen néha a nagy igyekezetben.
  • Vasárnap óta megint Duma Leo van. Néha rájön, és akkor gagyog ezerrel, de tényleg be nem áll a szája. Szóval megint mondja a magáét. És hétfőn egyszercsak azt kezdte hajtogatni "Gyere. Gyere ide." Na, persze nem ilyen tisztán, de épp eléggé érthetően, hogy kitűnjön a sok dajdajdaj közül. Valahogy úgy hangzik: "Gjele" Azért vártam pár napot, de minden nap hangoztatja, és egyre ügyesebben :-) Már a legelején is vagy akkor mondta, ha hívott, vagy ha ő jött felém. Mókás Maci :D A 7végén meg előtte is néha halottuk Tőle, hogy "ide" "oda", tök érthetően, csak ha rákérdeztünk, akkor nem ismételte meg... Talán még nem elég tudatosan mondja? Csak néha sikerül?? Hmmm...
  • Szuperül megy a villával etetés. Ő etet minket... :D ((Hihetetlen, de még mindig alig eszik! Csak pár falat és kész... Nem érteeeeeem... pedig ízlik Neki. Ja, amúgy azt mondhatom, hogy főleg anyatejen és répán él:-) Na, meg almán.))
  • Peluscsere után ő viszi ki a pelust :-) Meg a szemetet is kiviszi. Egyszer nem tetszett Neki a zokni, amit épp ráadtam (szerintem szorította). Levetette velem, majd fogta és kivitte a szemétbe :-))) És segít teregetni, szennyest a mosógépbe pakolni, porszívózni. Kis Házi Maci :D Ha meglát egy szivacsot, azonnal elkéri, és elkezd súrlni bőszen. Mindegy mit. Asztalt, kutyát, Anyát :-) Ha 2 napig nem porszívózunk, kézen fog, és vonszol a porszívóhoz...
  • Tegnap láttam, hogy lábujjhegyre tud állni. A számítógép felé nyújtózott - mi más felé...
  • Ma az újságban kiszúrta a "porszívót". Fekete - sárga, bár nem igazi porszívó, hanem gőztisztító. Aztán rámutatott a mi fekete - sárga porszívónkra, ami épp elöl volt. Aztán este pedig felismerte a szomszéd templom haragnját!! Apa olvasta az újságot, benne volt egy kép a mellettünk levő templomról ( meg egy cikk, hogy elviselhetetlenül hangos. Na ja, kellemes, amikor 7végén is 6kor kiharangozzák az embert az ágyból :-) Szóval Apa nézte, Bars pedig rábökött : "Eee" Apa: "Mi ez?" Bars büszkén mosolyogva: "Bbba" (Merthogy bamm bamm szól a harang, amiből a "ba"-t tudja ezért maradt ki nálunk a bimm:-)
  • Néhány formát simán eltalál, és jó helyre rakja a formabedugdosós játékban
  • Az első dolog, amit tudott micsoda jóóó sok hónappal ezelőtt, a cici volt.. na ja :-) Mostmár naagyon sokmindent megért... A könyvben nagy kedvenc a cipő, kutya, fogkefe, fésü... de azt is mutatja rajtunk hol a fül, orr, cici, kuki(saját magán csak EZT tudja!! ;-) És rajong a buszokért. El is határoztuk, hogy a 7végén megejtjük AZ első buszozást :-)
És állandóan "kérdez". Sétálunk, mutogat "Eee", "Ee", és mondani kell neki, mi az. Tisztára, mint ha egy külföldi tanulná a szavakat :-)))
Fogalma sincsen, mi a tütü, vauvau, meg egyéb ilyen baromság. Az autó - autó (mostanában már ez sem elég, úgyhogy vagy a színét, vagy a fajtáját modjuk...), a kutya - kutya (ha Ő mondja, akkor lihegés :-)
A szókincse jelenleg a következőket tartalmazza:
"Ggga" vagy "kkka" = lámpa
(nyáron minden Ggga volt, mára már csak a lámpa)
"Bba" = bamm/ harang
"Gjele ide" = Gyere ide/ Gyere velem/ Jövök
Lihegés = kutya
Cuppogás = puszi, Dédi (ő tanította meg Neki! )
Babababa = hát ez többminden lehet. Az biztos, hogyha nagyon hangosan és felháborodottan mondja, akkor "figyeljetek már ideeeeeeeee!!"
Mamamama = Fogalmam sincs :-) Szerintem csak hajtogatja...
Minden egyéb "Eeee" :-)) És ez a legfőbb mutatószó is.

Na, mivel rég volt már ba, ezért pápá!! :D

4 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon ügyesek vagytok! Bars azért, mert ilyen okos, ti meg azért, mert van kitől tanulnia. :) Nagy puszi neki! :D

csuti írta...

Nagyon jó volt olvasni ezt a kis történetet! Bars nagyon ügyes!

szrjudit írta...

Én is nagy örömmel olvastam :D

Jovi írta...

De jó, hogy volt egy kis időd Barsról írni! Nagyon cuki időszak ez (is).