Oldalak

2008. március 24., hétfő

Ha Húsvét - akkor edzőtábor! ÉS az 1. kajálás :O

Már jó pár éve nem Húsvétozom "rendesen", mivel nagyhéten keddtől-vasárnapig van edzőtábor (aikido) minden évben. Ilyenkor Masuda sensei jön - és hát vétek kihagyni!! Nagyon-nagyon szeretem őt, mint embert,és mint sensei-t is! És az a helyzet, hogy Tőle tudok a legtöbbet tanulni, mivel kicsi és vékony. (Amit mi "művelünk"-Kobayashi irányzat- örökösének, Hiroaki senseinek pusztán az alkarja olyan vastag, mint a combom.. ) Sajna én nem edzettem, de Áki végig fent volt. Mi Barssal 2 napot voltunk-elég is volt elsőre! Elvileg ez már a 3. edzőtábor amin ott van, mivel tavaly a tavaszin is meg a nyárin is ott volt a pocakomban! A tavaszin még edzettünk is :-)
Nagyon élvezte - sokat mosolygott, meg nézelődött. És a nagy puffanások, meg csapkodások közepette is simán elaludt ;-) Aztán persze estére jól elfáradt...
Persze lefényképeztem Sensei-jel :-)

Szombaton esőben indultunk el - ráadásul Dobogókő felé! Pár méterrel magasabban, már havazott. Elég izgis volt nyárigumival - 1-esben is kipörögtek a kerekek...hát ki gondolta volna, hogy még téi gumi kell Húsvétkor???
És meglátogattuk véégre unokatesómékat, Andikáékat!! Milyen édes a kicsi Yasmin! És milyen NAGY mellette az én kicsi fiam! Pedig Yasmin is eléggé méretes korához képest, ugyanúgy, ahogy Bars volt...

Hétfőn kapott először IGAZI bébipapit Borsókám!! Nagy lelkesen csináltam neki almapürés krumplit, magunknak meg krumplipürét, Camambert sajttal, és áfonyalekvárral. Nekikészülődtünk, szépen meg is terített Apa bent a szobában - így a kanapéra téve a "kis-székét" nagyjából egy magasságban volt velünk. Először örült a Drágám, mivel az almalé evészetet NAGYON élvezi - "Húúú énisaztcsinálom,mintanagyok" - ragyog olyankor a tekintete, és nagyokat nevet.
Most is már a készülődésnél tiszta izgalomban van, és vigyorog. Na, nem sejted, mi vár rád..mondjuk Apával. Íme az első falat,
még lelkesedve várja:


...na de aztán! :-) Elkerekednek amúgy is szép nagy szemei, és csak tátog. "Annnya, miezitta számban?? Mosmiccsináljak? Segícccs, veddki, Apaa!" Mi meg galád módon muatunk rajta :-)
Én: "Így kicsim, nyammogd el, és nyeld le." -mutatom túlzó mimikával, és elképzelem milyen mókás látvány lehetek...
Bars: (továbbra is kerekedő szemek, tátott száj, tele pürével) "JajjAnya-veddkimiezjajj"Én:
(kérődzöm, mint egy tehén, közben nyamm-nyamm hangokat hallatok, és próbálok hatalmasat és jóó hangosat nyelni) "Semmi baj kicsim," -nyammnyamm - "ez étel, nyammogd el" - nyammnyamm - "íííígy, látod?" - nyammnyamm - "Aztán nyeld le" - gluggy.
Apa vigyorog...és ííígy tovább. Persze Apa is beszáll. Ketten kérődzünk, Bars meg tátog. Aztán a végén rájön, hogy ki tudja a nyelvével lökni a szájából a falatot... majd holnap folytatjuk..

És este azért meglocsoltak a fiúk - szerencsére VÍZZEL!! :-)

És utólag is Boldog Nyuszit Mindenkinek!!

Nincsenek megjegyzések: