Oldalak

2011. november 3., csütörtök

Mark Twain legnagyobb, és majdnem legnagyobb találmánya

A Scrapbook történetének összeállítása közben botlottam Mark Twain nevébe, és egy sor érdekességbe. Samuel L. Clemens művészneve mindenkinek ismerős, mindenki hallott már Huckleberry Finnről, Tom Sawyerről és társaikról. Az én tanulmányaimból azonban kimaradt például, hogy legnagyobb bevétele nem a híres műveiből, hanem egyik találmányából, az öntapadós scrapbbok albumból származott (mellesleg ez az egyetlen, amelyik pénzt hozott neki :). Egy 1885-ös adat szerint egyedül ezzel 50.000 dollárt keresett, míg a többi könyveiért összesen kapott 200.000 dollárt. Az albumoknak 1901-re 57 különféle változata volt már!

 (forrás)
Ezen és ezen az oldalon még sok érdekes információt találtok róla, aki tud angolul, annak érdemes körülnézni! És ha Mark Twain és korának tanulásához szükség van egy kis agytornára, jól jön majd ez a klassz játék (aminek eredetijét szintén Ő találta ki).


Majdnem ez a rugalmas, és beakasztható csatos öv lett a legnagyobb találmánya. Csak kicsit "lecsúszott" ;) Ki találja ki, mihez hasonlít?

(nem közvetlen forrás - mert nem ér megnézni :)

 Szombaton jövök a megfejtéssel. Addig is szép napokat és jó szórakozást! :)



3 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

szerintem olyan, mint a melltartókapocs

Jovi írta...

Szerintem meg tépőzár:) Mmint az nyilván nem lehetett, csak annak elődje:)

{Hana} írta...

Ügyes :-))))